Hälsosam mat – bra för hela livet!

Att äta hälsosam mat är viktigt för att må bra. Men vad är hälsosam mat? Detta finns det delade meningar om, men de flesta skulle säga att äta hälsosamt är detsamma som att äta varierat. Här är några exempel.

 

Vad är hälsosamt?

Vi människor äter ungefär 50 ton mat under hela vår livstid. Därför är det viktigt att tänka på vad det är man stoppar i sig. Att äta hälsosam mat kan hjälpa en för resten av livet och i kombination med träning blir kroppen ännu gladare. Exempel på hälsosam mat är frukt och grönsaker, fisk, kolhydrater i olika former, ris och potatis. Lite av varje är bra att få i sig vid alla måltider.

 

För att äta hälsosamt ska man dock inte bara äta rätt saker utan också i rätt tempo. Tuggar man maten långsamt blir man mättare. Dessutom ska man äta regelbundet; tre stora måltider om dagen (frukost, lunch och middag) och gärna två till tre mellanmål om dagen, jämnt fördelade mellan måltiderna. Då räknas inte godis och kakor till hälsosam mat eller nyttiga mellanmål. För att äta rätt hälsosam mat är ett tips att titta på och försöka följa tallriksmodellen.

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/www/xale/wp-content/themes/Leanbody/sidebar.php on line 4