Frukten, fisken och fullkornet

Att äta hälsosam mat kan låta svårt. Det finns mycket goda sötsaker man kan äta och det är svårt att säga nej till dessa och välkomna hälsosam mat istället. Men så svårt behöver det inte vara att ändra sina matvanor. Man behöver inte ändra dem speciellt mycket heller. Det finns många enkla och goda saker att äta för att man ska kunna äta lite mer hälsosam mat.

 

Frukt, fisk och fullkorn

Till hälsosam mat räknas som de flesta vet frukt och grönsaker, fisk och fullkornsprodukter. Frukt och grönsaker ska ätas varje dag och det bästa är att få i sig minst 500 gram om dagen. Detta motsvarar ungefär tre frukter och två stora nävar grönsaker. Fisk bör ätas cirka tre gånger i veckan. Att äta fisk minskar risken att drabbas av hjärt – kärlsjukdomar. Äter man aldrig fisk men börjar med det kan risken att få en hjärtinfarkt minska med en fjärdedel.

 

När det gäller fullkorn finns idag ett stort utbud. Det finns fullkornspasta, fullkornsris och fullkornsbröd som alternativ till den vanliga maten. Dessa varianter är enkla att få tag i då de finns i alla matbutiker och dessutom i olika fullkornsgrader. Vare sig man vill ha lite eller mycket fullkorn finns det något!

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/www/xale/wp-content/themes/Leanbody/sidebar.php on line 4