Att äta rätt och regelbundet

Att äta hälsosam mat är bra för både kropp och själ. Kombinerat med träning blir det såklart extra bra. Men vad är hälsosam mat och vad innebär det att äta hälsosamt egentligen? Hälsosam mat är inte bara grönsaker. Inte heller bara fibrer eller endast kolhydrater. Det bästa att äta är lite av allting.

 

Tallriksmodellen – den bästa modellen

Det bästa sättet att äta hälsosam mat är att äta enligt tallriksmodellen. Tallriksmodellen går ut på att man ska äta protein, grönsaker, kolhydrater och fett vid varje måltid. På tallriken ska finnas 1/3 med grönsaker, 1/3 med potatis, ris eller pasta och ungefär ¼ ska vara fylld med fisk, kött, fågel eller ett vegetariskt alternativ. Till maten kan man ha lite bröd och någon frukt och det bästa är att dricka vatten. Mjölk är dock ett bra alternativ om man äter proteinrika måltider.

 

Att äta regelbundet

Att äta hälsosamt innebär inte bara att äta hälsosam mat. Det är även hur man äter den som avgör hur nyttigt ens ätande blir. Det allra bästa är att äta tre måltider om dagen – frukost, lunch och middag – och däremellan äta något mättande mellanmål. För att må bra ska man helst äta något var tredje timme. Mellanmålen ska då bestå av frukt eller liknande och inte sötsaker.

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/www/xale/wp-content/themes/Leanbody/sidebar.php on line 4